ETT PROJEKT

Så går det till.

Du ser vad vi gör.

Vi tar oss aldrig an ett uppdrag utan att veta förutsättningarna. Därför kommer vi alltid ut och undersöker din mark innan planeringsarbetet tar vid. Mycket har hänt inom grävsystemens utveckling de senaste tio åren. idag gräver vi efter en digital ritning med GPS-styrda maskiner som har en känslighet på en centimeter. Processen övervakas via en skärm och man kan hela tiden följa skopans rörelser.

Drönaren ser allt.

Vid mätuppdrag gör vi drönarflygningar för att få en komplett bild av läget. Drönarens fotomaterial används sedan för att skapa en digital tredimensionell skiss som vi tillsammans analyserar för att hitta den bästa lösningen.

Det kostar inte mer.

Bygg- och markprojekt har en förmåga att överskrida budget och det är inte ovanligt att mindre nogräknade entreprenörer medvetet lägger sig för lågt på offertstadiet. Våra offerter må därför vara högre. Men vi håller dem. Dessutom finns det justeringsmöjligheter under resans gång. Du har alltid koll på ditt projekt.

REFERENSOBJEKT

Stora och små projekt.

“Jag rekommenderar starkt FMT till alla jag pratar med. Vi har haft ett mycket trevligt och konstruktivt samarbete med Fredrik under hela vårt projekt. Fredrik har varit lyhörd för våra idéer och önskemål men även föreslagit ändringar när han sett att vi inte tänkt igenom hela processen och när vi med små justeringar kunnat spara en hel del pengar. Väl på plats har Fredriks kunniga och trevliga personal gjort ett väldigt bra jobb där inget varit omöjligt. Väl värt att nämna är också hur långt i framkant Fredriks Marktjänst är i erbjudandet av sina tjänster. De ligger ljusår framför andra markanläggningsföretag vi har anlitat tidigare när det gäller projektering och utförande. Jag förvånades av hur exakt de kunde planera material, med minimalt av spill/rester samt hur exakt alla mått stämde med ritningarna och 3D-vyn. 3D-vyn är ett perfekt verktyg för projekt som dessa (bygga nytt hus och planera tomt), då man kan se och diskutera detaljer som inte framträder på en plankarta. Att kunna se hur huset kommer att framträda i ”verklig” miljö är oslagbart! Där går det att direkt se om något man planerar inte kommer bli som tänkt (både vad gäller själva huset såsom placering av fönster m.m. för att optimera utsikten och/eller minimera oönskad insyn), och man kan göra justeringar i 3D-miljön för att få fram ett perfekt resultat innan kostsamma arbeten utförts. Både tidsbesparande och kostnadsbesparande för kunden! När jag sedan gick ut på vår balkong för första gången slogs jag av känslan att jag varit där förut – och det hade jag varit, fast i 3D-miljö. Utsikten var precis den som presenterats i 3D-miljön, en häftig deja vu känsla. Jag ångrar att jag inte kände till att denna tjänst fanns i ett tidigare skede, för hade i så fall involverat Fredrik redan i stadiet för bygglovsansökan. Att ha kunnat presentera hur huset kommer att framträda i 3D- miljö hade förmodligen besparat oss en hel del tid och diskussioner så att vi med all säkerhet hade kunnat påbörja byggnationen mycket tidigare. Detta är framtiden, och jag är övertygad om att andra kommer använda denna möjlighet i bygglovsprocessen för att presentera sina projekt på ett mycket överskådligt och korrekt sätt vilket kommer snabba på bygglovshantering och godkännandeprocess. FMT är helt rätt i tid, innovativa, flexibla och kunniga – och enligt mig tar de markanläggningsbranschen ett stort steg framåt i utvecklingen av dessa tjänster.

- Peter & Vanessa Rubin

“Som nybyggare är det många saker att tänka på. Inredning, rumsplacering och tusen andra val man skall göra. Man fördjupar sig lätt i det som man känner till men glömmer andra viktiga saker som t ex markarbeten innan huset ens kommit. “I detta svåra område är det särdeles viktigt att ha någon som man kan lita på och som inte försöker lura en med massa löst prat. Vi Thorssons, kom i kontakt med Fredrik på FMT av en händelse och det var för vår del det som avgjorde att detta blev ett lyckat husprojekt. “Inte bara har han stått för det som sagts om höjder, ytor, grovplanering kostnader m m, utan också legat i framkant med hur han presenterat det för oss. Vi fick som några av de första kunder, se det möjliga slutresultatet innan det ens hade tagits ett spadtag. Det var helt fantastiskt att hos Fredrik få på sig de där glasögonen som i konferensrummet visade ett sorts hologram på tomten med höjder, väg fram, och det tänkta huset som man kunde gå runt och se från alla håll. Inte nog med det man kunde dessutom men någon virtuellt dubbelklick i luften förstora eller förminska vyn på det vi tittade på. På detta sätt kan man på ett mycket visuellt sätt stöta och blöta hur men vill ha det och se det på riktigt i stället för att subjektivt använda sin fantasi. Den brukar åtminstone skilja sig en smula från min fru och mej”.

- Håkan & Ann-Sofie Thorsson.

"Efter att vi på Nova Panelsystem börjat använda FMT:s mättjänster i projekteringsstadiet och under byggtid med vår maskinstyrning har vi fått kontroll på både material samt tidsåtgång, även säkerheten i våra offerter har ökat då vi minskar felmarginalen vid mängdberäkningen. FMT:s personal är snabba och kompetenta, rekommenderas starkt."

- Claes Nordin, Nova Panelsystem AB

"När vi skall utföra entreprenader eller projektera och volymberäkna så utför FMT alltid våra underlag för beräkning och redovisning. Att arbeta på det sättet är effektivt, ekonomiskt samt att det ger både oss som entreprenör och kunden en tydlig visuell bild över utfall jämfört med kalkylunderlag. Flygmätning i hop med modell i maskiner på plats och fortlöpande redovisningar vid våra saneringar ger oss total kontroll på projekten. Högupplösta flygfoton på underlagen bekräftar även visuellt de redovisade mängderna. Kan verkligen rekommendera att arbeta med FMT då de alltid finns tillhand och arbetar nära oss som beställare i våra projekt."

- Erik Björklund VD MTIB Affärsområdeschef Sortera Materials

Senaste från Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

This message is only visible to admins:
Problem displaying Facebook posts.

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 460

FRAMTIDENS MARKTJÄNST (C)
Hermansby 210, 442 73 Kärna 0705-741941